Fler bilar på vägarna till följd av att mindre människor flyger

sommardäcken

I sommar kan vi se mycket fler bilar på våra vägar eftersom människor kan undvika att flyga bort för ett sommarlov. Det verkar som om det kommer att vara mycket krångel med att flyga någonstans förmodligen under resten av året. Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända, och semesterperioden är precis runt hörnet, så förmodligen kommer fler att överväga att ta bilen än i normala tider. Du kan nå de flesta länder i Europa inom en dag eller två och du kan se många intressanta platser längs vägen.

För långa körningar är det viktigt att ha däck som är i gott skick innan du åker. Du måste göra en visuell inspektion av däcken och kontrollera att de är fria från skär, sprickor eller utbuktningar. Du måste också mäta mönsterdjupet för att se till att du har tillräckligt med slitdjupet. När du har gått ner tappar du många viktiga egenskaper, så om du går bort för en lång bilsemester bör du sträva efter att ha minst 6 mm. Du måste också kontrollera däcktrycket eftersom avvikelser från det rekommenderade trycket kan ha konsekvenser. Låg däcktryck leder till högre däckslitage, högre bränsleförbrukning och mer koldioxidutsläpp. För högt tryck leder till högre slitage på slitbanans mittdel och dålig körprestanda.

När du kör under sommaren bör du ha sommardäcken på bilen, eller kanske allväderdäck. Sommardäck kommer att ha bättre egenskaper för långväga körning under sommarförhållanden. De bör ha goda egenskaper för att förhindra vattenplanering och bra våtgrepp. För långa körningar är det viktigt att ha däck som har låg rullmotstånd, eftersom det kommer att sänka bränsleförbrukningen och däckets slitningshastighet. Värmen byggs upp i däcket när rullmotståndet är högt, vilket skadar däcket om du kör mycket långa sträckor utan vila. Detta kan lägga till mycket kostnader för din resa, detsamma gäller om du har lågt däcktryck. Rullmotståndet ökar med lågt däcktryck, så det kan bli dyrt om du inte kontrollerar däcktrycket. Se till att även ditt reservdäck är i gott skick och att det är korrekt uppblåst i fallet om du skulle behöva använda det.

Fler bilar på vägen innebär att du måste vara försiktig och se till att du undviker olyckor. Människor kan köra långa sträckor för att komma till en slutdestination som är långt borta och köra dag och natt under en till två dagar, vilket kan öka olyckorna på grund av trötthet och risk för att somna. Även professionella förare har begränsningar för hur många timmar du kan köra varje dag och hur mycket obligatorisk vila du behöver. Detta är inte fallet för oss som kör på en semester och ibland pressar vi oss till gränsen bara för att äntligen komma till vår älskade semesterplats som vi har satt som vårt slutmål.

För mer information om bra sommardäck för långa körningar under sommarförhållanden, besök: nokiantyres.se